Login

Instagram

Instagram

Information

Første udgivelse
6. oktober 2010 (11 år siden)
Grundlæggere
Kevin Systrom
Mike Krieger
Sprog
Findes på 36 sprog
Brugere
+1 milliard
Pris
Gratis at bruge
Hjemmeside

Instagram er et socialt netværk hvor du kan dele videoer og billeder. I oktober 2010 startede grundlæggerne Kevin Systrom og Mike Krieger ud med, at lancere en app til iOS. Halvandet år efter blev en app til Android udviklet og til sidst i 2012 blev et website lanceret, så det nu også er muligt, at logge ind på sin browser.

Ved upload af billeder og videoer kan brugeren efterfølgende redigere indholdet med forskellige filtre. Billederne bliver organiseret med hashtags (#) og oplysninger om hvor billedet blev taget. Som ejer af en Instagram-konto kan man selv vælge om man ønsker, at ens profil skal være privat eller offentlig.

På Instagram kan man følge andre brugere og se deres indhold i sit eget feed. Hvis man ønsker, at følge en bruger der har en privat profil, skal ejeren af den private profil godkende dig som følger.

Efter lanceringen i 2010 blev Instagram meget hurtigt populær. På de første 2 måneder opnåede Instagram at få 1 million brugere. Det er over 16.000 nye brugere om dagen. På et år var tallet steget til 10 millioner brugere og endelig i september 2017 opnåede Instagram en brugerdatabase på 800 millioner. I dag har tjenesten over 1 milliard brugere.

Instagram blev i april, 2012 købt af Facebook for 1 milliard dollars i aktier og kontanter. Instagram bliver drevet som et selvstændigt medie.